Undelucram.ro anunță rezultatele celui mai recent sondaj, dedicat feedbackului post-interviu

În luna iunie a acestui an, un sondaj derulat pe un eșantion de aproximativ 750 de persoane de către UndeLucrăm.ro, platforma ce găzduiește evaluări ale angajaților despre companiile în care aceștia lucrează, arăta că propunerile financiare făcute de anumiți angajatori, care sunt formate dintr-o componentă salarială mică și una de bonus potențial foarte mare, sunt în general privite cu scepticism de angajații români.

Prin al doilea sondaj, desfășurat în perioada 11-25 iunie 2017, cu participarea a 500 de persoane, UndeLucram.ro și-a propus să observe evoluția relației dintre departamentele de resurse umane și candidați în ultimii ani, în ceea ce privește feedbackul, iar rezultatele redau un trend pozitiv.

Credit foto: pixabay.com

Până nu demult, participarea la un interviu, în special la unul care nu se concretiza cu obținerea unui loc de muncă, rămânea la stadiul de incertitudine, singurul răspuns pe care un candidat îl primea fiind clasicul și aproape mereu inutilul „vă sunăm noi.” Rezultatele celui mai recent sondaj arată că, de-a lungul timpului 91.4% dintre candidați  – altfel spus, 9 din 10 candidați – nu au primit niciun fel de răspuns din partea companiilor la care au participat la un interviu.

„Suntem cu toții conștienți că activitatea de HR nu este una ușoară și că poate deveni foarte complicat să gestionezi câteva zeci sau sute de candidați. Totodată, în calitate de profesioniști, nu putem lăsa la voia întâmplării carierele a mii de oameni, prin omisiunea transmiterii unor informații esențiale pentru ei, în condițiile în care avem la dispoziție tehnologii moderne, care permit comunicarea rapidă și eficientă”, spune Costin Tudor, fondator și CEO al UndeLucram.ro.

Costin Tudor, Fondator & CEO UndeLucram.ro

În ultimii câțiva ani însă, a existat o îmbunătățire în ceea ce privește feedbackul din partea angajatorului, fie el negativ sau pozitiv. Aproape 73% dintre participanții la sondajul UndeLucrăm.ro au răspuns afirmativ când au fost întrebați dacă în ultima vreme li s-a comunicat un refuz în privința angajării după un interviu susținut.

Problema este, spun cei care au răspuns întrebărilor, că, deși li se comunică refuzurile de angajare, nu li se transmit și motivele acestor refuzuri. 98% dintre respondenți au spus că și-ar dori să știe motivul refuzului, pentru a îmbunătăți acele aspecte care, la interviurile viitoare, le-ar asigura o poziție mai bună în fața angajatorului.

Când vorbim de modalitatea de comunicare post-interviu cu angajatorul, contrar tendinței la nivel mondial, românii încă preferă să li se comunice verbal, prin telefon informațiile necesare sau rezultatele. Doar 54% au optat pentru modalitățile de comunicare moderne ca mesageria instant sau emailul.

În urma sondajului, putem constata o evoluție a relației angajator-candidat în ultimii ani, în special în ceea ce privește comunicarea răspunsurilor după un interviu. Din păcate, aceste răspunsuri își pierd  utilitatea, dacă nu sunt însoțite de o motivare care să îl facă pe candidat să înțeleagă eventualele puncte slabe.

***

Despre Undelucram.ro
UndeLucram.ro este un proiect ce găzduiește informații despre mediul de lucru din România, informații oferite de persoane care interacționează sau au interacționat din punct de vedere profesional cu angajatori de pe piața locală.
Proiectul oferă, de asemenea, informații de interes public din diverse domenii precum: resurse umane, piața locurilor de muncă, salarizare, structurate atât sub formă de articole, cât și sub forma unor discuții de tip forum.
 Dan Patrascu | Undelucram.ro / PR Specialist:  press@undelucram.ro
Recommended Posts
Kim Vrânceanuearth-keeper