„Școala Mamei SAMAS” în maternități

O mare parte a bolilor adulților își au cauzele în primii doi ani de viață. Pentru că doar 9% dintre părinți participă la programe de educație destinate sănătății copilului lor, Asociația SAMAS a înființat „Școala Mamei SAMAS” în maternități.

Redirecționați 20% din impozitul pe profit și vom deschide „Școala Mamei SAMAS” în toate maternitățile din România. Pentru copii sănătoși chemăm părinții la școală!

Îngrijirea copilului în primii ani de viață, pe cât este de importantă, pe atât pare o sarcină dificilă pentru majoritatea părinților. De aceea, Asociația SAMAS desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2018 un proiect social de educație perinatală în maternități, prin înființarea „Școlii Mamei SAMAS”. Programul își propune acordarea de suport și transmiterea de informații corecte de către Educatorii Perinatali SAMAS către mame despre îngrijirea bebelușului, prin organizarea de cursuri individuale.
Obiectivele asociației pe termen lung sunt creșterea ratei de alăptare exclusivă în primele șase luni, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii și promovarea nașterii normale, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată din timpul sarcinii, cât și postnatal.

Asociația SAMAS a investit și investește în acest deziderat prin programele de educație medicală continuă pentru cadre medicale – curricula, manualele, etapa de practică și examenul de certificare SAMAS au fost realizate de un medic specializat în nutriție și o moasa, consultant internațional în lactație. Activitatea Asociației este una cât se poate de transparentă, respectă reglementarile codului Organizației Mondiale a Sănătății și legislația în vigoare din România.

Recommended Posts
event cover finalHealth concept