Rowmania Fest începe cu parada pe Dunăre a campionilor olimpici la caiac-canoe

Parada pe Dunăre a campionilor olimpici la caiac-canoe Ivan Patzaichin, Vasile Dîba și Toma Simionov, cărora li se vor alătura operatori turistici, va deschide vineri a VII-a ediție a Festivalului internațional al bărcilor cu vâsle Rowmania Fest.

Discursurile organizatorilor și ale autorităților invitate vor fi urmate de concerte susținute de Anton și Krypton.

A doua zi a Rowmania Fest va începe, pe lacul Ciuperca, prin concursul de triatlon Delta Rowmania dedicat copiilor cu vârste între 9 și 13 ani. În paralel, pe faleza Dunării se va deschide târgul Artizan Eco Delta, care le va propune vizitatorilor produse artizanale specifice Deltei Dunării.

Tot sâmbătă, la ora 11,00, pe Dunăre va avea loc concursul de vâslit în canotcă dedicat comunităților din Deltă iar la ora 13,00, pe lacul Ciuperca este programată etapa tulceană a concursului de vâslit în canotci ”Descoperă ROWmania”. Câștigătorii acestei ultime competiții vor participa începând cu ora 17,00, în același loc, la etapa finală a concursului.

Câștigătorii acestui concurs vor fi premiați pe faleza orașului, începând cu ora 18,00, odată cu participanții la Turneul Internațional al Dunării, care au plecat în urmă cu aproape două luni din Germania și au străbătut peste 2.500 de kilometri pe Dunăre în bărci fără motoare.

Festivitățile de premiere vor fi urmate pe faleză de concertele susținute de RoHCP și Vița de Vie. În centrul orașului, tulcenii sunt așteptați la ora 21,00, la proiecția filmului ”Sieranevada”, regizat de Cristi Puiu.

Ultima zi a Rowmania Fest, duminică, va începe la ora 7,00, pe lacul Ciuperca, cu competițiile de triatlon Cupa europeană pentru juniori, la care s-au înscris sportivi din aproape 10 țări, precum și Delta Rowmania Triathlon, concurs la care și-au anunțat participarea circa 200 de persoane.

La ora 15,30, pe scena de pe faleza orașului, va avea loc un concert susținut de Bălașa Percussion Group, care va fi urmat de festivitatea de premiere a câștigătorilor competițiilor sportive desfășurate dimineața. Ultimele concerte de pe faleză desfășurate în cadrul ediției a VII-a a Rowmania Fest vor fi susținute, începând cu ora 20,00, de White Mahala și Loredana. La ora 21,00, în centrul orașului, va avea loc proiecția filmului ”Inimi cicatrizate”, de Radu Jude.

Rowmania Fest are drept obiectiv principal promovarea la nivel național și internațional a orașului Tulcea și a Deltei Dunării. Festivalul este organizat de Asociația ”Ivan Patzaichin-Mila 23”, este cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea și de Primăria Municipiului Tulcea și beneficiază de sprijinul mai multor parteneri și sponsori. AGERPRES este partener media al festivalului.

Recommended Posts
DonationsNew-Android-Virus