Obiectiv unic: Victoria

Avem, din fericire, nenumărate exemple de lideri în jurul nostru. Aici găsim poveștile de viață ale oamenilor din timpul nostru – ce anume îi motivează, ce îi pune în mişcare pentru a realiza lucruri mărețe. De multe ori, nici măcar nu își dau seama cât de important este impactul activității lor și cât de mulți oameni influențează pentru a le schimba viețile în foarte bine. Pentru ei – sau pentru ele –, asta este „business as usual”, iar cei mai mulți îți vor răspunde, dacă vei încerca să îți exprimi admirația, că doar „își fac treaba”. Cu siguranță, nici viața lor nu a fost mereu simplă, ba chiar din contră: au reușit să depășească dificultăți foarte mari.

Thomas Alva EdisonDar până atunci, propun să luăm un exemplu din trecut, cel al distinsului domn Thomas Alva Edison, cel care a inventat niște „chestii” mici, cum ar fi… becul. Sunt sigură că știe toată lumea deja asta și multe altele despre Edison, însă acum vreau să-ți povestesc ce am aflat că i s-a întâmplat lui Edison pe 10 decembrie 1914. Atunci, fabrica și laboratorul lui au fost mistuite de flăcări. Mai mult decât atât, într-un articol din The New York Times, care descria la acea vreme incendiul, Edison declara că, „Deși am peste 67 de ani, voi începe din nou mâine totul de la zero.

Tu ce ai face dacă ai avea 67 de ani – cât avea Edison atunci – și te-ai trezi că ai pierdut munca ta, de aproximativ 7 milioane de dolari, adică totul?! Și asta e valoarea de atunci, acum ar echivala probabil cu peste 200 de milioane de dolari…

Ce a făcut Edison?! A făcut exact ceea ce a declarat în articol – știm deja, așa fac liderii, își țin de promisiunile – a luat-o de la capăt. A mai trăit 17 ani după acest incident și a continuat să inventeze minuni.

Tu ce faci atunci când viața te trântește în genunchi? Ce ai făcut atunci când ai căzut? Sau ce ai fi vrut să faci? Sau, și mai bine, CE ÎȚI PROPUI SĂ FACI DE ACUM ÎNCOLO, atunci când viața te va încerca?

Și ia hotărârea să-i râzi în față vieții. Și apoi să te ridici, să te scuturi și să mergi mai departe și mai sus.

Eșecul nu este să cazi, ci să nu te mai ridici după ce ai căzut.

Nu degeaba învățăm de mici cântecelul cu podul de piatră și promitem că „Vom face altul pe râu în jos / Altul mai trainic și mai frumos”.

Adu-ți aminte de podul ăsta pe care ai promis încă de când aveai cinci ani că îl vei construi și reconstrui de fiecare dată când va fi fărâmat. Pentru că știai încă de pe atunci că ești născut / născută ca să învingi.

Așa că TRECI LA FAPTE! ACUM!

Recommended Posts
Ana-Maria Caia. Foto: Matei L. BuțăBrexit_in_flags