Participă și tu la cursul Managementul Tratamentului Limfedemului

LIMFEDEM România și Pharma One organizează în perioada 04-09 decembrie 2017, la HOSPICE Casa Speranței București, cursul intensiv Managementul Tratamentului Limfedemului.

Cursul se adresează specialiștilor în domeniul medical: medici (medicină sportivă, medicină de recuperare, ortopedie, traumatologie, oncologie, reumatologie), fiziokinetoterapeuți și balneofiziokinetoterapeuți, kinetoterapeuți, fizioterapeuți (școală postliceală), studenți ai facultăților din domeniu.

Prof. Dr. Adriana Sarah Nica, UMF “Carol Davila” – INRMFB și Dr. Alexandra Rovnaya, medic specialist, trainer Foeldi acreditat în tratamentul edemului limfatic, specialiști cu experiență locală și internațională, vor discuta despre terapia prin compresie complexă, drenajul limfatic manual, bandajarea compresivă, garment-uri de compresie precum și kinesiotaping specific limfedemului. De asemenea, de terapia practică din cadrul programului de curs vor beneficia pacienți cu limfedem.

Scopul cursului este promovarea și implementarea conceptului integrat al managementului de tratament al limfedemului, cu actualizarea aspectelor teoretice și practice legate de limfedem în context interdisciplinar.

Programul se desfășoară pe parcursul a 6 zile (luni – sâmbătă), având la bază o bogată informație teoretică și asociază caracterul aplicativ legat de studii de caz și interpretarea lor, cât și de practica țintită, conform modelului de predare de la Institutul Foeldi.

Totodată, cursul urmărește formarea specialiștilor în domeniu, conform modelului de predare al Institutului Foeldi (Germania) din mai multe țări europene, fiind organizat pe structura cursurilor oferite de prestigiosul institut, iar tematica include: drenaj limfatic manual, terapia prin compresie complexă, bandajare compresivă și posturare, bandajarea limfatică cu benzi kinesiologice, tehnici de utilizare pentru îmbrăcămintea compresivă – RTW (ready to wear) și CM (custom made) garment.

Participanții vor obține cunoștințele teoretice și abilitățile practice necesare pentru a aplica eficace și efectiv drenajul limfatic manual și terapia decongestivă în cazuri patologice, cum ar fi: cancerul de sân (limfedemul apărut la nivelul membrului superior, după mastectomii), cancerele ginecologice (limfedem la nivelul pelvisului sau al membrului inferior), după intervenții în afecțiuni de prostată, afecțiuni posttraumatice de membru superior sau inferior cu edem cronic, după intervenții chirurgicale cu evidarea ganglionilor etc.

Mai multe detalii despre Agenda cursului, beneficii și participare, sunt disponibile la: limfedemromania@gmail.com sau telefonic: Andreea Alexe – 0731 040 436.

Recommended Posts
Speakeri SMART Marketingbanner samas_campanie 20%