Tot mai mulți străini vor să studieze la UMF Târgu Mureș

Numărul candidaților străini care aplică la programele de studiu în limba engleză de la facultățile de Medicină și Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș înregistrează o creștere semnificativă, de la un an la altul, arată datele publicate joi pe site-ul instituției.

Credit foto: pixabay.com

Potrivit sursei citate, în acest an s-au înscris la UMF Târgu Mureș un număr de 450 de candidați străini, cu 186 mai mulți decât în anul 2016, când au fost înregistrate 264 de aplicații, și de peste patru ori mai mulți față de anul 2013, când au fost înscriși 110 candidați.

Cei 450 de candidați străini concurează pentru cele 150 de locuri cu taxă la Medicină, respectiv 30 de locuri cu taxă la Medicină Dentară puse la dispoziția studenților internaționali pentru anul universitar 2017-2018 de către UMF Târgu Mureș.

Sursa citată precizează că în cadrul procedurii „early admission” s-au înscris 173 de candidați la Medicină și 25 de candidați la Medicină Dentară, iar aproximativ 100 dintre aceștia și-au confirmat deja locurile.

Pe site-ul UMF se arată că procedura de „early admission”, implementată în urmă cu trei ani, este unică la nivel național și extrem de utilizată de universitățile mari din străinătate și oferă posibilitatea candidaților străini de a se înscrie online pentru admitere în luna martie și de a susține examenul de admitere în luna aprilie.

„Early admission” oferă avantajul asigurării unui loc în programele de studiu în limba engleză cu câteva luni mai devreme decât majoritatea solicitanților, dar el este condiționat de obținerea unor rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat sau echivalentul acestuia, în țara de origine.

„Principalul avantaj al acestui sistem este acela că prin acest tip de admitere universitatea recrutează candidații care într-adevăr doresc să studieze la UMF Târgu Mureș, și nu pe cei care au fost anterior refuzați la alte universități, fapt care crește calitatea celor admiși”, a declarat rectorul UMF Târgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, citat pe site-ul instituției.

Pentru „regular admission” s-au înscris 212 candidați la Medicină pentru cele 50 de locuri disponibile și 40 de candidați la Medicină Dentară pentru cele 16 locuri disponibile, la admiterea din acest an concurând peste patru candidați pe un loc.

Interviul este programat în perioada 5 — 8 septembrie 2017, rezultatele finale urmând a fi afișate în data de 14 septembrie.

Candidații care doresc să studieze la UMF Târgu Mureș vin din toate părțile lumii, din țări precum Germania, Italia, Ungaria, Austria, Suedia, Finlanda, Norvegia, SUA, Israel, India, dar și din America de Sud sau de pe continentul african.

Recommended Posts
earth-keeperdonald-trump