#LeadershipInStyle. Pantofii esențiali oricărui bărbat

George Frazier, autor al revistei Esquire, spunea în 1960: “Dacă vrei să știi dacă un bărbat este bine îmbrăcat, uită-te în jos! “  – Mare dreptatea avea! :)

O pereche de pantofi poate aduce un plus de valoare ținutei pe care o purtăm, făcând să arate bine chiar și un costum care nu e de cea mai bună calitate. Pe de altă parte, un pantof ieftin, poate face ca un costum scump, care ne vine așa cum trebuie, să arate mai puțin bine, luându-i din “strălucire”. Tocmai de aceea este foarte important să investim în pantofi de calitate.

Am o politică foarte simplă: dacă pantofii nu fac cinste costumului pe care-l porți, mai bine nu-i mai cumpăra!

Încă văd bărbați care poartă pantofi cu botul, dacă pot să le spun așa, luung și ascuțit sau pătrat. :)) Săracii! Ăia, nu aceia (și mă refer strict la pantofi, nu la cei care-i poartă) sunt pantofii de-al căror vârf te ții când te duci să dai la copcă. Nici nu mă interesează brand-ul, pur și simplu te sfătuiesc să nu-i mai porți. Oricum, niciun brand care are habar de ce se întâmplă-n lume, nu mai face asemenea exemplare.

Bineînțeles că fiecare bărbat poate avea mai multe tipuri de pantofi în garderobă, însă astăzi vom vorbi despre 4 perechi esențiale oricărui domn.

Treaba-i simplă, dar nu neapărat ușoară!

1.Pantofii negri Oxford, Cap toe

Sursă foto: https://www.crockettandjones.com/

Este prima pereche de pantofi pe care ar trebui să o avem, deoarece sunt ideali atât pentru ținutele business cât și pentru cele mai formale, nunți, evenimente black-tie, putând fi purtați, în anumite situații, chiar și la smoking.

Pantofii Oxford sunt cei mai eleganți pantofi din garderobă și este foarte important ca aceștia să fie făcuți din piele de vițel, de bună calitate, să fie tot timpul lustruiți și îngrijiți. Talpa lor trebuie să fie tot din piele, pentru a nu le diminua din eleganță.

Cum recunoaștem o pereche de pantofi Oxford?

Sunt pantofii care au carâmb închis la baza șireturilor. Carâmbul reprezintă partea pantofului care acoperă piciorul de la gleznă și pe care se află șireturile.

 

2.Pantofii Brogue maro

Sursă foto: https://www.crockettandjones.com/

Acest tip de pantof este originar din Scoția și era destinat purtării în zonele mlăștinoase. Erau făcuți din piele groasă, iar perforațiile aveau rol funcțional, acestea permițând evaporarea apei.

În secolul XX aceștia au fost adaptați pentru o purtare curentă, când perforațiile și-au pierdut funcționalitatea, rămânând doar cu rol decorativ.

Pantofii Brogue, indiferent că este vorba despre Full-Brogue sau Semi-Brogue sunt mult mai versatili decât cei Oxford negri, de aceea sunt ideali atât pentru ținutele business casual sau smart casual.

Pentru mai mult confort și pentru o notă casual mai pronunțată, puteți opta pentru un model Derby Brogue, care, spre deosebire de cel Oxford, are carâmbul deshis.

Sursă foto: https://www.crockettandjones.com/

3.Pantofii Loafers, pantofii fără șiret

Sursă foto: https://www.crockettandjones.com/

Acest tip de pantof este recomandat în special pentru sezonul cald, atunci când putem să îl purtăm fără șosete.

Datorită designului, pantofii Loafers sunt mult mai casual decât cei Derby și pot fi purtați atât la jeanși, pantaloni chino sau chiar la un costum în carouri, într-o zi de vineri la birou.

Fiind destinați purtării pe timp de vară, se potrivesc foarte bine cu un costum dintr-un material mai subțire: in, bumbac.

 

4.Pantofii Monk strap, pantofii cu catarame

Sursă foto: https://www.crockettandjones.com/

Au fost inventați în secolul XV de către un călugăr care și-a făcut o pereche mai specială de sandale.

Este un pantof foarte versatil, dinamic și elegant în același timp, care poate fi purtat atât la ținute semiformale cât și la cele casual, de exemplu: un costum din două piese diferite, o pereche de jeanși cu o cămașa și un sacou.

Pantofii Monk strap nu sunt neapărat un “must have” pentru garderoba unui domn – cel puțin nu în faza de început, dar cu siguranță vom ieși în evidență purtându-i.

 

Nu uitați domnilor, cureaua trebuie să se asorteze cu pantofii la nuanță și textură!

Asa cum am spus la inceput, pantofii trebuie să facă cinste costumului cu care îi purtăm, așa că investiți în pantofi de calitate. Nu în ultimul rând, aveți grijă de ei, pielea trebuie hidratată des în așa fel încât să nu se usuce și să se crape.

Nici pantofii nu-l fac pe om, dar și ei spun o poveste despre cel care-i poartă. :)

Cheers!

Recommended Posts
comert-onlineMarina Valmy