Leader-sheep-ul Mioritic

Atât de multă teorie de specialitate s-a scris despre leadership, încât orice nouă tentativă de redefinire ar putea părea lipsită de valoare. Nimic nou sub soare, leadership-ul este articulat și colorat în teorie, pal și efemer în practică, din păcate în multe dintre companiile de pe plaiurile mioritice și, după experiențele personale ale câtorva apropiați… și în afara țării.

Sursă foto: pixabay.com

Aproape la fel de bine aliniat în diferențe și similitudini cu valorile și misiunea companiilor care arată într-un fel pe pereții din dotare și în cu totul alt fel în viața zilnică a organizațiilor dintre acei pereți.

Că nu orice manager este și leader, o știm deja. Management-ul se învață, leadership-ul se trăiește. Leader-ul are un scop, o viziune și un sens în toate acțiunile sale. Managerul conduce, leader-ul servește.

Atunci când managerul oferă mai mult decat pretinde, știi că a devenit leader. Ce ar avea de oferit? Ia să vedem cam ce se găsește în “tolba” unui leader: puterea exemplului, autenticitate, empatie, sprijin și interes pentru dezvoltarea oamenilor din echipa sa, emoție, inspirație, vulnerabilitate, omenesc, bun-simț și respect, simțul realității și al firescului, curaj, asumare.

Etimologia cuvântului “curajos” a plecat de la latinescul “core” – a vorbi din inimă, sau altfel spus, cu  “inima la vedere”, însă în timp a dobândit alte valențe și înțelesuri.

Curajul definește leader-ul și îl ajută să parcurgă drumul cu multă încredere în forțele proprii, dar și în forțele partenerilor de drum. Să ai încredere în oamenii din jurul tău, să nu ridici ziduri, să nu porți platoșe și să fii uman este o dovadă de mare curaj. Curajos este și să îți recunoști limitele, să ajuți oamenii să înflorească, să le permiți să greșească pentru a-și învăța lecția din viață și nu din cărți sau din experiențele altora.

Leader-ul are emoții și nu se teme să și le arate, nu este interesat de politică (politica din companii), nu urmărește să “dea bine”, să pară ceea ce nu este, dar se așteaptă alții sa fie; el este în acord și fidel propriilor principii și valori. Și, mai presus de toate, este neprețuit!

Ca simplu cetățean, “pe persoană fizică” cum ar spune un personaj celebru, am observat dinamica din companii în ultimii 20 de ani. Perioade de creștere, înflorire, bugete generoase pentru dezvoltarea angajaților, MBA-uri. Reculul crizei financiare internaționale a afectat puțin mai târziu țara noastră. Panică. Nici UN plan /strategie / previziune, nimic nu a luat în calcul puternicul declin mondial. Nimic nu mai seamănă cu ceea ce știam. După o perioadă în care o mulțime de oameni și-au pierdul locurile de muncă, au rămas datori băncilor sau și-au pierdut casele și alte bunuri, emoțiile au cam dispărut din relațiile de muncă. “It’s just a job”( este doar un loc de muncă) are aceeași origine ca și “management-ul”, s-a pierdut în timp bucuria, asumarea, încrederea între partenerii profesionali.

Leadership-ul nu este leader-sheep, chiar dacă minți luminate vor să ne rebranduiască țara cu simbolul oii.

Leader-ul nu merge cu turma, cu capul în pământ și nici nu se resemnează la primul obstacol. Îi recunoști după luminițele din ochi, sunt inspirați și inspiră, la rândul lor, în profesia pe care au ales-o. Care nu este de conjunctură sau doar de carieră. Este pur și simplu vocație!

Recommended Posts
AttentionLucian Stanila