#InfoLeaders. Artă, tehnologie și design vs leadership. Cum se mai simt managerii români?

Săptămâna de muncă de 80 de ore nu îți aduce neapărat succesul dorit, dar arta și designul se pot îmbina cu tehnologia pentru a modela un lider creativ. În timpul ăsta, managerul român e mai degrabă deprimat, iar unele firme tind să renunțe la angajați. Un nou episod din seria #InfoLeaders în cele ce urmează.

Dacă ai ajuns departe și ești capabil acum să cumperi alte companii, numărul salariaților tăi a crescut simțitor și brandul devine cunoscut pe piață, e foarte probabil ca businessul tău să nu mai fie de fapt un start-up. Fortune trece în revistă, într-o scurtă analiză, cele șapte semne care îți arată când un start-up nu (prea) mai e start-up. Dacă ai trecut deja cu compania de etapele de mare risc, dacă îți permiți să-ți plătești (bine) angajații sau compania începe să își construiască o reputație și are comenzi stabile, e clar: joci deja în altă ligă.

*

Managerii români sunt cam deprimați, iar firmele tind să renunțe la o parte din angajați, indică Barometrul Industrial calculat de IRSOP si SNSPA, studiat și analizat de HotNews.ro. Raportul arată că în industrie activitatea rămâne slabă, firmele raportează puține comenzi neexecutate, iar industria pare relativ decuplată de creșterea cu peste 5% a economiei în primele șase luni ale anului. Semnele pentru viitorul apropiat nu sunt nici ele încurajatoare. Barometrul a fost realizat pe un eșantion de 301 de firme industriale, reprezentativ la nivelul celor 15.200 de firme industriale cu peste nouă angajați din România, care generează aproximativ 95% din totalul cifrei de afaceri din industrie. Datele au fost culese prin interviuri directe cu managerii firmelor, în intervalul 16-19 august 2016.

*

Arta, tehnologia și designul se intersectează și pot influența substanțial modul în care se dezvoltă liderii creativi. O spune designerul american John Maeda, într-un discurs susținut la o conferință TED Global. Pornind de la propriile sale experiențe, Maeda trece prin mai multe exemple și schițează o legătură între tehnologie, artă și design, și modul în care aceste domenii își pot pune amprenta în formarea creativă a liderilor. Un discurs de 16 minute, numai bun de ascultat într-o pauză de cafea.

*

Numărul atacurilor cibernetice de tip „dă-mi bani sau îți șterg datele din calculator” crește constant, iar corporațiile devin ținte predilecte. Un nou raport Symantec arată că numărul de atacuri de tip ransomware – în care programe malițioase practic blochează prin criptare datele de pe un calculator și cer bani utilizatorului pentru a le primi înapoi – sunt în creștere, iar corporațiile sunt vizate în tot mai mare măsură. Așa cum explică cei de la Symantec, e un scenariu de coșmar pentru orice manager IT să primească un apel în urma căruia să afle că sute de computere au fost infectate, că sisteme critice sunt offline, iar operațiunile companiei sunt puse în pericol. Și totuși, scenariile de acest gen sunt tot mai frecvente. În 2016 nu doar că numărul de atacuri și de programe malițioase a crescut puternic, ci și media cererilor de răscumpărare s-a dublat ca valoare, la 679 de dolari, față de 294 dolari, cât era la finalul anului 2015. Tendința pe termen lung arată că acestea vor viza cu precădere organizațiile. Cum contracarăm? Sfaturile variază de la cele de bun simț (sisteme actualizate, antivirus la zi și firewall, să nu deschidem emailuri suspecte, back-up-ul datelor etc.), la unele mai dedicate și tehnice, precum sisteme specializate de protecție sau chiar o echipă special gândită pentru intervenții în caz de atac cibernetic. Mai multe detalii, aici: Symantec – Organizațiile vor fi nevoite să reacționeze la numărul în creștere.

*

Și pentru că tot vorbim de companii și date informatice, cele mai recente analize arată că organizațiile au tot mai multă încredere în stocarea datelor în servicii de cloud. Un studiu comandat de Veritas și realizat de Cicero Group arată că în medie, 38% din volumele de lucru actuale ale unei companii stau într-un cloud privat și 28% într-un cloud public. Previziunile arată că aceste cifre vor creste cu 7% și respectiv 18% în următoarele 12 luni, scrie StartupCafe.ro.

*

Made in Social, un nou program lansat de Impact Hub București, își propune să crească veniturile afacerilor sociale prin încheierea unor contracte social-to-business (S2B) cu o serie de companii, aflăm tot de pe StartupCafe.ro. Organizatorii cred că multe dintre afacerile sociale din România au potențial de dezvoltare, însă se confruntă cu lipsa unei infrastructuri, așa că vor să aleagă 20 de astfel de afaceri sociale, în urma unei jurizări. Ele vor parcurge patru etape principale de dezvoltare a produselor/serviciilor lor, care includ realizarea unor strategii de maximizare a profiturilor, vizibilitate la nivel național prin intermediul unei campanii de awareness și al unui catalog special, evenimente de networking și întâlniri dedicate cu reprezentanți cheie din companii.

*

Câte ore pe săptămână trebuie să lucrăm pentru o carieră de succes? Nu de puține ori auzim sau citim povești despre acei oameni care au reușit în viață și care pun accentul pe săptămâna lor de lucru de 60, 70 sau 80 de ore de muncă. Totuși, nu toți cred că un stil de viață dominat de muncă excesivă e de fapt cheia către succes. O opinie publicată pe entrepreneur.com, a unui antreprenor, desigur, subliniază că omul nu e făcut să ducă pe termen lung săptămâni cu 80 de ore de muncă. O lectură de câteva minute, lejeră, dar cu potențialul de a ne pune pe gânduri.

*

În final, un moment de relaxare pentru a ne reaminti că, de multe ori, nu avem nevoie de cine știe ce pentru a fi fericiți :)

*

Recommended Posts
A Leadership Model for the PlanetRomania diaspora