#InfoLeaders. Antreprenori români & diaspora, laolaltă. Evaluări puține, maniere fine

#@InfoLeaders. Citim pentru voi că... Foto: Shutterstock

#@InfoLeaders. Citim pentru voi că… Foto: Shutterstock

Leadership, inspirație, creație, dezvoltare, informație. Sunt cinci motive pentru a începe o serie de sinteze pe LeadersReunited.com, cu care ne propunem să aducem mai aproape articole scrise special pentru antreprenori, manageri, liber profesioniști, lideri în general. Episodul 1 din seria #InfoLeaders este aici, în cele ce urmează.

De pe Repatriot.ro aflăm că, la începutul lunii octombrie, 100 de antreprenori români întâlnesc 100 de antreprenori din diaspora, la evenimentul Business Summit – Împreună pentru România. Ar urma să fie prezenți și reprezentanți ai autorităților centrale, ca și invitați din țări care au găsit „soluții pentru fructificarea potențialului existent în diaspora”, după cum citim în anunț. O veste bună în plus este că evenimentul se desfășoară „sub umbrela Administrației Prezidențiale”.

*

E cazul să mai lăsăm angajații în pace cu evaluările anuale, și-au spus mai multe corporații încă de acum câțiva ani. Deloitte intră în horă și se asigură că va da mai puține motive de frustrare oamenilor săi. Era oricum prea multă muncă pentru rezultate aproape inexistente și s-a ajuns la saturație din cauza clasamentelor forțate, a hârțogăriei și a frustrărilor create între angajați și manageri de-a lungul fiecărei evaluări anuale. Tot mai multe corporaţii elimină clasamentele, iar asemenea analize se fac pe tot timpul anului, în timpul și după fiecare misiune sau sarcină, îndeplinită cu succes sau nu. Microsoft a fost în avangarda acestei tendințe, renunțând la clasamente în urmă cu aproape trei ani, în ciuda unei tradiții îndelungate care promova o adevărată judecată chiar între angajați. Pe sistemul: vei fi evaluat tu, în rolul tău în companie, nu în comparaţie cu alt angajat care lucrează la Paris, la Ploieşti sau la Caracal.

*

Din seria „lifehacks”, avem un set de reguli de la Inc.com, pentru momentele în care lucrurile nu mai merg chiar așa bine cum te-ai obișnuit, când n-ai obținut jobul / promovarea / finanțarea pe care ți-o doreai… Eventual și pentru momente de inimă zdrobită – unele sfaturi se aplică. Să dăm așadar la o parte, în astfel de momente: îndoielile, autocritica, deziluzia. În același timp, să-i împiedicăm pe ceilalți să ne (mai) conducă viețile, să încetăm să mai credem că putem atinge perfecțiunea și, mai ales, să aruncăm sentimentele negative la gunoi.

*

La capitolul Maniere de lider, aflăm că șeful legislativului norvegian nu se ferește să stea la coadă, la fel ca orice conațional fără funcții înalte în stat. Iulian Bulai, membru fondator PACT, s-a fotografiat cu Ole Michael „Olemic” Thommessen. Cei doi stăteau la coadă, așteptându-și rândul pentru fi verificați de personalul de la pază înainte de a intra la un eveniment. „Suntem la Arendal (Norvegia), unde pentru patru zile vor fi prezenți politicieni de top din țara scandinavă, reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai sindicatelor din toată țara. Scopul întâlnirii este de a dezbate cele mai importante provocări ale țării si cele mai bune soluții pentru întreaga societate privind politici publice, mediu înconjurător, terorism… you name it. Stau la coadă pentru dezbaterea la care participă toți liderii partidelor de tineret. Cine stă la coadă în fața mea? E președintele parlamentului norvegian, Ole Michael Thommessen, care așteaptă ca toată lumea. Și nu, nu este an electoral”, a scris Iulian Bulai pe Facebook. Contextul, pe JustitieCurata.ro.

*

Muncesc, învață și își reinventează cariera. Milenialii – Generația Y – știu că vor munci mai mult decât generațiile anterioare; unii dintre ei spun că vor munci, probabil, până în ultima zi a vieții lor. Un ultramaraton al carierei, care cere pauze frecvente și, uneori, reinventarea profesională. Când aleg unde și cum muncesc, banii, siguranța și timpul liber sunt primele criterii de selecție. Își doresc să fie răsplătiți pentru eforturile lor, să se simtă siguri în carieră și să aibă libertatea de a se opri și a „realimenta” din când în când. Dar mai prețuiesc și lucrul alături de oameni de calitate și atmosfera de calitate, prioritizând totodată și ocazia de a munci flexibil și de a dezvolta noi competențe. Uneori, pe banii lor, pentru a se menține apți de angajare – dar nu numai. Dacă li se acordă șansa, vor merge mai departe și se vor mișca pe verticală, dar de cele mai multe ori, nu se așteaptă să avanseze cu același angajator. Cam astea sunt concluziile unui studiu ManpowerGroup, detaliat la noi, aici, pe site.

*

În vecini se întâmplă lucruri care ne pot afecta, așadar, să fim vigilenți la situația din Turcia. Măsurile radicale implementate de către guvernul turc care au urmat tentativei de lovitură de stat din noaptea de 15 iulie au alimentat nesiguranța investitorilor internaționali, iar Turcia a pierdut circa 12 miliarde de dolari într-o săptămână. Câteva săptămâni, lira turcească s-a depreciat față de dolarul american, în timp ce se închideau peste 100 de companii și organizații din domeniul media, peste 1000 de licee, cămine private pentru studenți și fundații private, precum și câteva universități. În sectorul financiar, au fost demiși analiști și retrase licențe de funcționare aferente unor case de brokeraj, după ce acestea au emis rapoarte care ar fi tins să creeze așteptări negative cu privire la situația din Turcia. Incertitudinea economică poate avea un efect indirect asupra relațiilor comerciale desfășurate cu România, în condițiile în care comerțul înregistrat între cele două țări este semnificativ. Turcia ocupă locul 5 ca destinație a exportului românesc și locul 1 între statele non-UE, respectiv locul al 11-lea ca țară de origine a importurilor. După aderarea la UE, România a menținut o balanță comercială pozitivă cu Turcia, ceea ce plasează această țară pe locul al 5-lea între statele cu care țara noastră înregistrează excedent în balanța comercială. Informația, mult mai detaliată, o găsim pe BusinessCover.ro.

*

În fine, ne relaxăm cu zimbrii din Armeniș, Munții Țarcu. Da, la noi. Centrul de vizitare din Armeniș redă de acum date științifice despre zimbri în format interactiv, prin cea mai mare proiecție holografică din Europa. „Vizitatorii care ajung în centru vor putea înțelege comportamentul zimbrilor și impactul lor în regiiune, iar datele care hrănesc instalațiile sunt colectate continuu din teren, de către stagiari din România și din străinătate, care lucrează și locuiesc la Stația de cercetare din satul apropiat, Feneș, inaugurată săptămâna trecută. Arta, tehnologia și știința aduc povestea zimbrilor aproape de oameni prin: cea mai mare proiecție holografică din Europa, prin intermediul căreia poți vedea comportamentul zimbrului în mediul său natural; un joc interactiv despre lanțuri trofice, care construiește o mai bună înțelegere a relației dintre animalele sălbatice și specii vegetale, insecte, păsări, amfibieni; o instalație mecanică care arată impactul pozitiv al reintroducerii zimbrului asupra biodiversității și cascadele trofice pe care acesta le (re)declanșează.” Centrul a devenit un spațiu mult mai ospitalier pentru vizitatori, citim (tot) pe BusinessCover.ro.

Recommended Posts
Mihai Epure. Foto: Dirk Michael DeckbarColaj: Simona Halep / Cătălina Ponor