Hermes Song, TP-Link: Managerii gestionează resurse, liderii conduc oamenii

Dacă te-ai putea întoarce în timp, ce sfat ți-ai da? „Atunci când iei o decizie, asumă-ți-o până la capăt și depune toate eforturile pentru a atinge ceea ce ți-ai propus”, a mărturisit Hermes Song, general-managerul companiei TP-Link, lider pe piața de echipamente WLAN și CPE broadband la nivel global , că și-ar spune, dacă s-ar inventa, vreodată, o mașinărie a timpului.

Hermes Song a ajuns în România în 2013 și recunoaște că i-a fost dificil să plece din China și să se stabilească într-o țară europeană, mai ales că tocmai ieșea de pe băncile facultății. Mai precis, Hermes absolvea Automatică și Inginerie în cadrul South China University of Technology și nu reușea să se imagineze peste cinci ani, să își dea seama unde va fi, ce carieră va avea. Însă, se pare că are linia norocului în palmă, fiindcă apropiații săi, cunoscându-i ambițiile profesionale, au știut să-l îndrume. Și așa, a pornit, curajos, croindu-și propria cale. „Am învățat și învăț încă să nu renunț niciodată la jumătatea drumului, odată decizia luată pentru o anumită direcție; am învățat că nu există succes de unul singur, dar și că oamenii și timpul sunt cele mai importante resurse”, ne povestește Hermes Song.

Amintindu-și despre primul job pe care l-a avut vreodată, spune că a lucrat în al treilea an de facultate, part-time, ca promoter. Apoi, în urmă cu șapte ani, s-a angajat la TP-Link, unde a avut un post de vânzări pe piețele internaționale. Ulterior, a preluat poziția de manager de vânzări pentru Polonia, iar în 2013 a deschis în România primul birou TP-Link, și depozitul regional, din poziția de Country Manager. Tot atunci, el coordona, simultan, piețele din Bulgaria și țările baltice.

„Managerii gestionează resurse, liderii conduc oamenii. Pentru mine leadership-ul este o combinație între cooperare, respect și corectitudine. Înseamnă să oferi suport pentru atingerea unui obiectiv și nu să setezi doar obiective, să vezi și dincolo de ziua de mâine, să generezi schimbare și să fii între angajați pentru a-i înțelege, a-i ghida, a-i ajuta să devină mai buni”, explică Hermes Song. Recunoaște că încă nu se pricepe să găsească echilibrul între viață de familie și business, însă ori de câte ori are timp liber, preferă să îl petreacă cu cei dragi. General manager-ul TP Link este de părere că a pune bazele unei afaceri în România nu este deloc o misiune foarte ușoară. „Birocrația este mare și de asemenea sunt costuri importante de finanțare care trebuie acoperite, la care se adaugă și instabilitatea politică și lipsa predictibilității fiscale. În același timp, cei care doresc să își facă mici afaceri au posibilitatea de a accesa fonduri europene, există o serie de incubatoare de afaceri, la care se adaugă și o lege a antreprenoriatului și câteva programe guvernamentale pentru stimularea micilor afaceri. Există astfel, premisele dezvoltării mediului antreprenorial, însă ritmul și impactul sunt discutabile”, concluzionează el.

***

Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de produse și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN și CPE broadband, cu distribuție în peste 120 de țări și sute de milioane de clienți în întreaga lume.

Recommended Posts
afis a4 - print-2017bichis