Eu sunt șeful tău. Să nu ai alți șefi în afară de mine

Asta e prima poruncă și e și normal să fie. Trebuie să știi limpede cui i te supui necondiționat. A, vrea de la tine inițiative, creativitate? Nu vrea, doar spune că vrea. Dacă ar vrea cu adevărat, ar ști că tipul despotic de conducere le ucide pe astea două încă din viața lor intrauterină, nu mai ajung ele la fașa din expresia consacrată.

Sursă foto: pixabay.com

Hai să vedem cum sună cele zece porunci ale șefului satrap:

  1. Eu sunt șeful tău; să nu ai alți șefi în afară de mine.
  2. Să nu-ți faci iluzii cioplite, nici alte asemănări, nici să te închini lor.
  3. Să nu iei numele șefului tău în deșert.
  4. Adu-ți aminte de ziua șefului și o cinstește.
  5. Cinstește pe șeful tău și pe soția (partenera/amanta) lui (pe șefa ta și pe soțul/partenerul/amantul ei), ca bine să-ți fie și mulți ani să trăiești în companie.
  6. Să nu-ți uzurpi (șeful).
  7. Să nu fii desfrânat (unde „desfrânat“ se referă strict la frâne).
  8. Să nu furi, în general, și să nu care cumva să furi/poftești la autoritatea sacră a șefului tău, în special.
  9. Să nu ridici mărturie mincioansă împotriva șefului tău, unde „mincinoasă“ înseamnă să-l contrazici în față sau în fața altora. Ori să-i pui la-ndoială capacitățile, realizările, intențiile – nici în sinea ta, nici, Doamne, ferește!, în discuțiile cu alți oameni.
  10. Să nu poftești nimic din ce e al șefului tău.

Însă, chiar dacă le vei respecta cu sfințenie pe toate, nu există nicio garanție că-ți va fi bine la serviciu. Pentru că șeful, un om plin de creativitate, că de-aia e șef, a adăugat multe alte porunci acestui decalog. Pentru că poate, că doar e șef. Numai că tot în fișa postului său de șef intră și mirarea că lucrurile nu merg bine, în ciuda „eforturilor“ sale de control total cu cizma pe grumaz, așa că nu-ți rămâne decât speranța că nu e el șeful cel mai mare, ci doar cel direct. Dacă însă el e șeful cel mai mare, atunci refă-ți CV-ul și caută-ți alt job. Gândul că-l vei schimba tu e unul de kamikaze. În preajma unui șef satrap nici iarba nu crește.

Recommended Posts
Lucian Trofin, CEO EisbergAi grijă de somnul copilului tău!