Dan Paulopol-Necula: „Puterea unui lider este dată de echipa sa”

Motivul principal pentru care l-am invitat să-mi răspundă la câteva întrebări pe Dan Paulopol-Necula, fondator și Managing Partner al firmei de avocatură Paulopol Attorneys and Counselors, este acela că m-a impresionat foarte mult prin valorile sale, dovedite prin fapte. Toată activitatea firmei de avocatură pe care a înființat-o și o conduce cu succes de aproape 20 ani are ca fundament corectitudinea și respectul faţă de echipă, clienți și parteneri, la care se adaugă o pasiune puternică pentru excelenţă și angajamentul de a dezvolta cele mai bune servicii de consultanță juridică. Un alt aspect pe care l-am apreciat foarte mult este acela că este în permanență atent la nevoile comunității și dorește să contribuie la crearea unui mediu stabil pentru afaceri, ajutându-și clienții să crească și să devină la rândul lor factori de stabilitate pentru societate.

Dan Paulopol-Necula, Managing Partner Paulopol Attorneys and Counselors. Sursă foto: arhivă personală

Vasta sa experiență profesională cuprinde o gamă foarte largă de tranzacții comerciale, atât la nivel național, cât și internațional, de la investiții de capital, fuziuni și achiziții, până la mari proiecte de privatizare.

Dan Paulopol-Necula a consiliat clienți în proiecte complexe care au inclus, dincolo de aspectele strict juridice, aspecte sociale și economice de mare importanță pentru dezvoltarea pieței din România, asumându-și, dincolo de atribuțiile de avocat, rolul de comunicator și negociator cu factorii de decizie – instituțiile locale și guvernamentale.

Toate aceste reușite îl recomandă pe Dan Paulopol-Necula ca pe un lider real, care poate să împărtășească lecții valoroase celor care vor să se formeze în această direcție.

Vă invit să parcurgeți în continuare o pledoarie pentru lucrul bine făcut, învățare temeinică, organizare și planificare, depășirea obstacolelor și importanța creării unei echipe puternice, care să genereze rezultate solide și de durată.

Teodora Pohoață: Ce te-a îndemnat să înființezi firma Paulopol Attorneys and Counselors și să o conduci cu succes de aproape 20 de ani?

Dan Paulopol-Necula: Întotdeauna am crezut că libertatea de exprimare este una dintre valorile principale ale omului. Mă refer la libertatea exprimării atât prin cuvinte, dar mai ales prin realizări, prin fapte sociale. Urmărind un astfel de ideal, am considerat că mi s-ar potrivi cel mai bine un mediu de lucru creat de mine, ale cărui reguli, limitări și principii să fie clar determinate, dar flexibile și adaptabile. Scopul unui astfel de mediu de lucru este acela de a permite afirmarea identității personale și profesionale a fiecărui membru al echipei, de a permite o dezvoltare și evoluție profesională auto-motivată, nu impusă artificial de reguli din afară. Acest crez, îmbinat cu alegerea profesiei de avocat, profesie prin excelență liberă, au dus la apariția „Paulopol Attorneys and Counselors”.

Care au fost momentele semnificative din viața ta și ce impact au avut în formarea persoanei care ești acum?

O persoană este, cred, rezultatul fiecărei zile pe care o trăiește. Momentele semnificative sunt cele pe care ni le amintim mai pregnant prin puterea percepției emoționale, fără însă ca toate celelalte momente din viață să fie mai puțin importante în modelarea unei personalități.  Încercând să răspund întrebării tale, aș spune că două aspecte au influențat cel mai mult modul în care m-am format. În primul rând am fost crescut și educat în cadrul familiei în spiritul responsabilizării și al participării mele ca personalitate matură, parteneră, la toate problemele care trebuiau rezolvate. Mi-au fost date întotdeauna „uneltele” necesare pentru a putea lua o decizie și am fost încurajat să particip la luarea deciziilor. Am fost învățat să găsesc soluții, nu să primesc soluții. În al doilea rând, nu m-am ferit niciodată de lucruri noi sau de eșecuri. M-am expus la nou si, ori de câte ori am greșit, am încercat să învăț din acea greseală. Continuu să învăț din orice moment și încerc să transmit ceea ce știu către oamenii cu care lucrez.

Ce anume te motivează, te pune în mişcare, ce este important pentru tine?

Motivația cea mai importantă este aceea a lucrului bine făcut. Prin viață nu poți să treci ca „gâsca prin apă”, fără să înveți ceva și fără să lași ceva în urmă. Ceea ce înveți, trebuie să înveți temeinic și să poti folosi oricând în viață; ceea ce lași în urmă, trebuie, de asemenea, să fie solid și să dureze.

Ce faci atunci când lucrurile nu merg așa cum ți-ai dorit?

Rareori se întâmplă ca lucrurile să meargă cum ți-ai dori, tot timpul, iar atunci când încep să meargă rău, de regulă este destul de târziu pentru a mai face ceva. De aceea, obișnuiesc să nu aștept ca lucurile să nu mai meargă cum mi-aș dori. În activitatea profesională, în proiectele personale mai importante, planific totul din timp. Sunt un adept convins al organizării și cred că organizarea unui proiect e la fel de importantă ca munca efectivă pentru acel proiect. Organizarea are avantajul că îți permite o adevărată călătorie în timp, putând vedea, ca într-o schemă desenată, atât punctul în care vrei să ajungi, cât și tot ceea ce trebuie să faci pentru a ajunge în acel punct. Dacă totuși lucrurile nu merg cum mi-aș dori, și încă o dată subliniez că este vorba atât despre planul profesional, cât și despre cel personal, atunci mă opresc din lucrul respectiv și îl analizez detașat, de la distanță. Imaginați-vă că sunteți spectatori la un spectacol de teatru sau vizitați o galerie de artă! Faceți un pas în spate, priviți cu atenție la imaginea de ansamblu și cu siguranță veți descoperi detalii care au scăpat chiar autorului. Am folosit de multe ori această analiză obiectivă cu privire la propriul proiect „care nu mergea” și am reușit să îl repun „pe linia de plutire”.

Ce te face să perseverezi, chiar dacă întâlnești obstacole în calea ta?

Răspunsul la această întrebare este oarecum conținut în răspunsurile anterioare. Modul în care am fost format și m-am format a presupus că „obstacolul” e văzut doar ca o parte a drumului pe care îl parcurgem în viață, nu capătul drumului. Fiecare obstacol este o ocazie minunată să îți demonstrezi că poți rezolva o problemă, iar rezolvarea unei probleme îți crește încrederea în forțele proprii. Pe de altă parte, este o chestiune de opțiune. Poți alege să eviți obstacolele, să te strecori pe drumuri mai scurte și ferite de greutăți. Cred însă că un astfel de parcurs în viață te lipsește de oportunitatea dezvoltării intelectuale, a dezvoltării unei personalități puternice, dar, mai grav, intri în capcana propriei comodități: dacă ai renunțat o dată la o luptă, vei renunța usor și în viitor și vei scădea în propriii tăi ochi. Poetul George Coșbuc a surprins minunat de frumos în poezia „Lupta vieții” ceea ce ar trebui să fie modul de abordare a tuturor greutăților și obstacolelor apărute pe drumul vieții.

Care crezi că este misiunea ta – față de tine, familie, organizația pe care o conduci, societate?

Misiunea mea personală este să deschid drumuri. Îmi doresc să deschid drumuri pe care clienții mei să simtă că pot merge sigur, stabil, la adăpost de orice furtună iscată de un mediu legislativ instabil. Îmi doresc să deschid drumuri pentru firma de avocatură, astfel încât să se poată dezvolta în continuare, atât instituțional, dar și ca echipă de profesioniști. Deschid drumuri pentru familia mea, pentru ca să putem parcurge mai usor încercări prin care toți trebuie să trecem. Deschizând drumuri, devii un factor de stabilitate și generezi parteneriate.

Ce mesaj ai pentru cititorii noștri care își doresc să se formeze sau să se perfecționeze ca lideri?

Puterea unui lider este dată de echipa sa. Ajungi lider și te menții ca lider dacă îți formezi oamenii cu care lucrezi, dacă investești timp în dezvoltarea lor profesională și dacă organizezi activitatea unui număr de colegi ca activitate a unei echipe, nu a unor indivizi separați. Odată îndeplinite aceste condiții, poți delega atribuții și responsabilități către echipa astfel formată. Delegarea este esențială în activitatea unei firme; pe de o parte, liderul, singur, nu poate soluționa toate proiectele, pe de altă parte, activitatea unui lider trebuie să aibă o componentă importantă referitoare la proiectele noi. Dacă nu există o echipă către care liderul poate să delege cu încredere soluționarea proiectelor, atunci nici nu va avea timp pentru crearea de noi proiecte.

Recommended Posts
ImOnlyHumanAfterAllAscultarePasiva