Zece companii româneşti au fost INCLUSE în raportul “O mie de companii care să inspire Europa 2017”

All View, B&B Collection,Complet Electro Serv, Elbi Electric&Lighting, Fan Courier, Grădinariu Import Export, Medist Group, Microfruits, Neptun şi Vox Carrier sunt cele zece companii româneşti incluse în raportul “O mie de companii care să inspire Europa 2017”, realizat de Bursa de valori din Londra.

Conform raportului făcut public luni, 11 septembrie, cele zece companii româneşti însumează 3615 angajaţi, au avut venituri medii anuale de 47 de milioane de euro, o creştere de 29% a numărului de locuri de muncă în doi ani şi o rată de creştere anuală de149% timp de trei ani

Raportul, realizat anual de bursa de valori de la Londra, include IMM-uri europene care s-au făcut remarcate în domeniul în care activează şi care au potenţial semnificativ de creştere. Numărul de companii româneşti incluse în raport este similar cu cel din Ungaria şi Cehia. România este depăşită de Polonia, prezentă cu 30 de companii, iar Bulgaria are doar cinci companii incluse pe această listă.

Cele mai multe companii incluse în Raportul “O mie de companii care să inspire Europa 2017” provin din Germania (180), Marea Britanie (170) şi Franţa (150).

“Aceste companii evidenţiază în mod clar potenţialul IMM-urile europene de a participa la relansarea economică europeană post-Brexit. În Europa, cu aproximativ 23 de milioane de IMM-uri şi în jur de 19 milioane de euro şomerii, dacă am realiza potenţialul de creştere a întreprinderilor mici şi mijlocii, de a crea locuri de muncă, efectul va fi unul de transformare”, arată Xavier Rolet, CEO al Bursei de Valori din Londra.

Recommended Posts
iphone8Oana-IPP