Bogdan Bocșe, VisageCloud: „Dacă accepți ca model principiile oamenilor, atunci iei ce e bun de la ei”

Copil fiind, mă fascina Asimov. Acum, mi se pare dificil, ca scriitor de SF-uri, să îți creezi un public pe măsură, în contextul în care tehnologia a avansat atât de mult, încât, pe bună dreptate, mai avem de așteptat mașinării zburătoare pe toate buzunarele și călătorii interspațiale. Imaginează-ți numai!  În fine, până atunci, mai avem de trăit alte câteva mii de zâmbete, unele dezamăgiri, niște vise aduse la stadiul realizabil, niște idei împrumutate sau businessuri care nu vor fi niciodată ale noastre. Ai întâlnit vreodată vreun om cu idei atât de mișto, încât te-ai ofticat un pic pentru că nu ți-au venit ție înainte? Și, te-ai gândit vreodată cum, după multe sesiuni de brainstorming poți materializa o idee? Cum îți poți construi un business frumos, care să apară în reviste de profil și să capteze atenția publicului? Rețeta, poate că nu se află la ei, dar povestea a doi români, Bogdan Bocșe și Cosmin Nicula, care au mizat pe recunoaștere facială, considerând că există o piață neexploatată suficient încă, poate că te va inspira.

Bogdan Bocșe, VisageCloud

Investiția în recunoaștere facială

Mai exact, ei au  lansat în luna februarie a acestui an o soluție de recunoaștere facială care poate fi folosită în sisteme de supraveghere inteligente, dar și în panouri publicitare. Este vorba despre Visage Cloud, o soluție care este disponibilă atât în varianta software-as-a-service, în cloud, dar și pentru a fi instalată pe infrastructura clienților. Produsul oferă și funcționalități conexe recunoașterii faciale, cum ar fi detectarea și alinierea punctelor cheie ale feței, clasificarea fețelor cu mai multe atribute, inclusiv gen, grupă de vârstă, culoarea ochilor, a pielii și a părului. „Piața de face recognition este o piață care se află în punctul de inflexiune între early adoption și mainstream. Pentru cei mici ca noi, e acum ori niciodată, întrucât în 2-3 ani piața se va stabiliza deja în jurul unor jucători mari la momentul respectiv”, estimează Bogdan Bocșe, unul dintre fondatorii Visage Cloud. Tinerii, au ales lumea afacerilor într-o perioadă în care, săptămânal apar informații noi, publicații noi – de la lansări de produse la lucrări de doctorat sau cercetare. Obiectivul lor, nu este să concureze direct cu Microsoft sau Google, ci mai degrabă  și-au propus să se concentreze pe nișe ale face recognition pe care să le poată deservi mai bine, mai eficient, mai practic (cum ar fi retail analytics sau targetarea reclamelor de pe panouri digitiale în funcție de audiență). Șase luni de cercetare, dezvoltare și testare au investat cei doi pentru a lansa versiunea curentă a VisageCloud. Ei recunosc că sunt la început de drum, fiindcă au de abordat piețe de realitate augumentată, realitate virtuală și de mobil. Orientarea VisageCloud este către clienți B2B, cu cifră de afaceri peste 100.000 de euro, care sunt în domenii de retail, out-of-home advertising / digital signage, organizare evenimente, chiar și horeca. „Fiind un produs flexibil, nu excludem desigur posibilități de colaborare în domenii conexe. Suntem deschiși la parteneriate cu alți furnizori și cu integratori pentru a aborda clienți cu nevoi mai complexe, care includ face recognition fără a se limita la el”, mai spune Bogdan Bocșe. El mai explică și că, recunoașterea facială poate ajuta retailerii să livreze promisiunea de viziune unitară asupra clienților, fie că vin online sau in-store. 

Profil de antreprenor, Bogdan Bocșe:

Mama sa a insistat mereu să-și facă mai întâi temele și apoi să se joace, fiindcă o să se bucure mai mult de joc, dacă nu va avea grija temelor. Tatăl său l-a sfătuit că a nu avea datorii înseamnă a fi liber. Acum, este cofondator a două startupuri de succes.

Bogdan Bocșe are studii în domeniul IT, fiind absolvent al Facultății de Calculatoare din cadrul Politehnicii. Crede că proiectele în care s-a implicat de-a lungul timpului i-au adus mai multă experiență decât studiile, fiind adeptul „learn by doing” (n.r. înveți făcând). „ Învățatul de dragul învățatului mi se pare cu totul neconstructiv”, spune el. Care a fost traseul său profesional?  Când a plecat la facultate, tatăl l-a sfătuit să facă greșelile pe care vrea să le facă cât de curând, întrucât mai târziu devine mai scump. „În consecință, cariera mea a fost mereu ghidată de a-mi asuma activ riscuri controlate”, mărturisește tânărul. În fine, concret, în facultate a încercat două startupuri. Primul a fost un eșec, după cum recunoaște el, iar al doilea a fost un succes prea mic pentru a-l motiva să meargă mai departe. Ulterior, s-a concentrat pe a dobândi mai multă experiență ca angajat, atât în mediul enterprise, cât și în mediul small-medium business (lucrând la rândul său pentru un startup). Bogdan nu-și asumă riscuri mari. Preferă să le evite. „Poate asta e o slăbiciune sau o frică a mea. Dar eu o consider (sau mi-o justific) ca pe o alegere: prefer ca lucrurile să evolueze gradual, natural, organic și să pot dormi liniștit decât să sper că o să mă îmbogățesc peste noapte asumându-mi riscuri”.

Sunt oameni care își ipotechează casa pentru a investi în ideea în care ei cred. Bogdan spune că îi respectă, însă recunoaște că nu ar putea fi niciodată unul din el. Zice că nu are neapărat un model antreprenorial, cât admiră mai degrabă alegerile pe care le-au făcut unii oameni în anumite contexte, ori principiile pe care le-au aplicat. De pildă, i-a plăcut fermitatea cu care Bezos a insuflat viziunea tehnică a arhitecturii bazate pe servicii în Amazon acum 12-14 ani. „Rezultatul acelui curaj e azi numit Amazon Web Services, un business de vreo 12 miliarde pe an, cu creștere de 30-50%”, subliniază el. De asemenea, poate respecta intransigența lui Jobs și obsesia lui pentru perfecțiunea din simplitate. „Dar în același timp, îl consider un om groaznic, tiranic și lipsit de considerație pentru alții”, a adăugat tânărul.

„Dacă accepți ca model principiile oamenilor, atunci iei ce e bun de la ei. Dacă iei ca model oamenii în sine, atunci există riscul să le moștenești și răul. Mi-a făcut mereu plăcere să respect și să văd modele în ce au realizat oamenii de lângă mine. Colegi de facultate, prieteni din liceu, cunoștiințe, genul de oameni cu care beam bere ieftină în facultate – care prin perseverență, muncă, sacrificiu și puțina nebunie – au ajuns să gestioneze bugete de milioane sau să producă tehnologie de ultima generație”, conchide el.

În opinia sa, prima calitate a unui lider este de a nu te baza pe ideea că există o rețetă miraculoasă care te transformă în CEO. „Cine vrea comfortul unui deux ex machina care să-i dea un to-do list are șanse mai bune de a fi fericit ca angajat”, explică antreprenorul.

Dar sunt niște lucruri care ajută, adaugă Bogdan:

Să fii sincer cu tine, să nu te minți singur, să știi să te refuzi, să îți spui ”am greșit”, ”am eșuat”

Să inspiri încredere prin a spune ce urmează să faci, a face ce ai spus și a spune ce ai făcut

Să ai spirit critic, în primul rând față de tine. Recunoaște când ai greșit, când nu ai știut, când ai abordat greșit. Mereu există o soluție mai bună, asigură-te că nu încetezi să o cauți din cauza fricii sau a comfortului.

Să îți setezi obiceiuri constructive mai mult decât obiective arbitrare

Să ai un plan. Să cauți mereu un plan mai bun.

Să fii obiectiv și cât mai imparțial.

Vorbește când e necesar și când ești sigur pe tine. În rest, ascultă-i și întreabă-i pe ceilalți.

Cinci lecţii pe care le-a învăţat prin prisma businessului

Strategia are cel mult valoarea tacticii prin care se execută (sau cum zicea Edison ”Vision without execution is halucination”)

Nu primești ce meriți. Primești ce negociezi.

Încrederea pe care o cultivi e mai importantă decât iluzia succesului peste noapte. La fel cum relațiile cu oamenii din jur sunt mai importante decât a câștiga la loto.

Trebuie mereu să-i asculți și să-i înțelegi pe ceilalți – clienți, asociați, parteneri. Dar nu mereu trebuie să te lași convins de ei.

Comunicarea între oameni e ca și comunicarea între sisteme: e optimă comunicarea clară, scurtă, elocventă, care nu lasă loc de interpretări. Practică asta și cultiv-o celor cu care interacționezi.

Cinci filme și seriale pe care le recomandă și altora:

A Beautiful Mind – pentru felul în care îți vine presupusa idee genială

Thank You For Smoking – PR and Marketing

Mad Men – Advertising

The Imitation Game – inovația înseamnă perseverență și disciplină, nu e un dar înnăscut

House of Cards – people management

Recommended Posts
Delia Dumitrescu (2)woman-1733881_1280